Tranås Rostfria är en ISO-certifierad legotillverkare som har varit verksam sedan 1945. Företaget har en lång erfarenhet av plåtbearbetning och har möjlighet att leverera flera olika tjänster inom området, allt från laserbearbetning till slutmontering. Detta gör Tranås Rostfria till en leverantör som kan erbjuda allt från den enklaste detaljen till hela konceptet.

 

Stans

Att stansa är lite av en favoritsyssla hos oss på Tranås Rostfria och det ger oss en känsla av att ingenting är omöjligt. Vi har två TruPunch 5000 stansar ifrån TRUMPF och vi testar ständigt nya tekniker för att bli mer kompletta.  Vi kan stansa stålplåt och rostfritt upp till 4 mm. Maskinerna kan bland annat gänga, prägla och grada kanter.

Anläggningen hanterar automatiskt såväl inmatning av plåt (upptill 3000 x 1500) som utmatning/stapling av skrotskelettet samt utplock av stansad detalj.

Med direktkopplat plåthöglager är anläggningarna riggade för obemannad körning.

Vad är stansning?

Stansning av plåt är en process som används för att skapa hål, mönster och former i plåten genom att klippa eller pressa.

När passar stansning?

När det är stora serier och mycket omformningar på plåten är stansningen ett utmärkt val.

Laserbearbetning ger flexibilitet

På Tranås Rostfria har vi två lasermaskiner ifrån TRUMPF, varav en är helautomatiserad fiberlaser, TruLaser-3030, med en bordstorlek på 3000×1500 mm kan vi skära upp till 22 mm tjock vanlig svartplåt och 15 mm i rostfritt material. Med direktkopplat plåthöglager är anläggningen riggad för obemannad körning vilket ger en hög kapacitet.

Vad är laserskärning?

Laserskärning är en högteknologisk process där man med hjälp av en laserstråle skär i plåtmaterial. Det ger dig tunna snitt med utmärkt precision och perfekta former.

När passar laserskärning?

Oavsett om det handlar om en stor volym eller små och medelstora serier är laserskärning ett utmärkt val.

Varför ska jag välja laserteknik?

Laserteknik klarar former och figurer som annars kan vara svåra att uppnå med annan teknik. Det ger dig en stor flexibilitet när det kommer till materialval och konstruktion.

Vi hjälper er ifrån detalj till helhet

För industriföretag som söker en leverantör bland mekaniska verkstäder erbjuder vi allt från den enklaste detaljen till hela konceptet. Våra ledstjärnor är kvalitet, flexibilitet och kundservice. Detta tillsammans med hög leveransprecision, attraktiva priser och en hög kapacitet i vår maskinpark skapas ett stort kundvärde.